Ilosjoki

Tyytyväisten, ahkerien ja osaavien kyläläisten ja kesäasukkaiden yhteinen pieni kylä Kolimajärven rannalla.

 

Vuonna 2007 kyläläiset, lähinnä miehistä koostunut talkooporukka rakensi vanhoista Kirkonkylän koulun hirsistä kylätalon 8 kuukaudessa, ajassa johon kukaan ulkopuolinen ei uskonut. Tervetuloa sinäkin luonnon keskelle - Kylätaloa vuokrataan ympärivuotisesti kokouksiin, juhliin, lomailuun.... Tarkemmin sivulla Tahkontupa.

Kylän sijainti

Kylä sijaitsee Pihtiputaalla nelostien varrella noin kymmenen kilometriä keskustasta etelään päin. Kylätie on vanhaa nelostietä.

Luonnonolojen lyhyt kuvaus

Kylän maisemaa hallitsee toisaalta Kolimajärvi ja toisaalta Iloskangas, joka on suureksi osaksi vanhaa Päijänteen rantaa ja muotoutunut viimeisimmän jääkauden jälkeen. Kylän eteläpäässä on korkein kohta, noin 140 metriä merenpinnan yläpuolelle yltävä Ilosvuori. Sen laella vilkuttaa kylän näkyvin maamerkki Ilosvuoren radio- ja Tv-aseman masto.

Ilosvuori on moreenimäki, jonka valtapuuna on mustikkatyyppiselle metsälle tyypillinen kuusi. Ilosvuoren "juuret" ovat pääasiassa jäätikkövirtojen lajittelemaa hienoa hiekkaa ja metsätyyppi puolukka-mustikkatyypin mäntykangasta. Näiden kahden valta-alueen väli on vanhaa Päijänteen savista pohjaa, varsin hyvää viljelyyn kelvollista maata.