Iloisten ihmisten ja ihanan luonnon Ilosjoki

Ilosjoen kylällä on kyläläisten mielestä mukava asua, sillä se on rauhallinen ja lapsiystävällinen pieni kylä. Matkakaan kirkonkylälle ei ole ylivoimaisen pitkä. Ilosjoki on maisemallisesti kaunis vesistöjen ja Ilosvuoren korkean maaston vuoksi. Kylällä on puhdas luonto. Terveellinen, hengitystä helpottavia eteerisiä öljyjä ilmaan puskeva mäntykangas ja hyvä juomavesi tekevät kylästä erinomaisen paikan asua.

Metsästys, kalastus, marjastus ja kaikenlainen luontoliikunta ovat kovassa huudossa. Kylätalon ohella ne tarjoavat mahdollisuuksia vapaa-ajan vietolle, harrastuksille ja yhdessä touhuamiselle.

Ilosjoen talon tuulimylly ja vanhat aitat ovat kulttuurihistoriallisia 1800 –luvun rakennuksia, samoin Hiekanpään tilan rakennukset Koliman rannassa. Ilosjoki on pihtiputaalaisten, tunnetuksi tulleiden urheilumiesten kuten Lauri Tahko Pihkalan (pesäpallo) ja Jorma Kinnusen (keihäänheitto) kotipaikka. Kylällä sijaitsee Tahko Pihkalan urheilukenttä, jolle kylätalo ja myöhemmin riistavajakin rakennettiin.

Ilosjoella on ollut kivikautinen asutusta Lähdeahossa ja Hommalassa. Muita erikoisia kohteita ovat Jylkynkivi, Syväoja, liito-orava –alue ja Orimäen luola. Sanotaanpa Ilosjoella olevan maailman lyhyin jokikin.