Rönnynkylän kylätoiminta

Yhteisen toiminnan järjestämiseksi Rönnynkylälle päätettiin perustaa kyläseura vuonna 2003. Yhteistä toimintaa oli jo tätä ennen, mutta sen jälkeen toiminta on ollut säännöllistä ja monipuolista. Talvi- ja kesätapahtumat ovat keränneet nykyiset ja entiset kyläläiset yhteen ja tapahtumissa on ollut puuhaa sekä lapsille että aikuisille.

Vuonna 2009 kyläseura sai käyttöönsä tilat Rönnyn entiseltä koululta ja tiloja onkin hyödynnetty aktiivisesti kokouksien, pikkujoulujen ja muiden tilaisuuksien pitopaikkana. Tilat nimettiin kotoisasti Kyläkammariksi.

Kylänraitin yleisilmeeseen on pyritty vaikuttamaan raivaamalla tienvarsia ja kesällä 2009 kylälle rakennettiin talkoilla yhtenäiset postilaatikkotelineet. Kortteisen kanavan kylän halki kulkevaa koskiosuutta on myös hoidettu raivaamalla jokivartta sillan ympäristöstä. Sillan alapuolelle kosken rannalle rakennettiin kesällä 2010 nuotiopaikka, joka on kaikkien kyläläisten käytössä. Nuotiopaikalle on kesällä 2012 rakennettu puukatos, jotta retkivieraille olisi tarjolla kuivia puita poltettavaksi.

Osana varainhankintaa kyläseura on hoitanut jo useana vuonna metsästysseura Kökön Erän hirvipeijaisten ruokailujärjestelyt.

Kyläseuralla on myös hoitosopimus kylän pohjoispuolella olevan Makkaran niityn hoidosta. Niitty on luonnonsuojelualue ja sitä hoidetaan ympäristötuella suunnitelman mukaan.

10-vuotias kyläseura

Kuluva vuosi on kyläseuran 10 -vuotis juhlavuosi. Kaikenlaista kivaa touhutaan vuoden piristykseksi.

  • Kyläseuran vuosikokous pidettiin Kyläkammarilla keskiviikkona 19.6.
  • Kesän yhteisenä reissuna järjestetään matka Iisalmen Mansikkaniemen kesäteatteriin Piukat Paikat -musikaaliin. Matkapäivä on torstai 18.7., esitys alkaa klo 19.00. Kyläseura maksaa esitykseen jäsenilleen kahden lähtijän lipun ja matkan. Muut lähtijät omakustannushintaan. Ilmoittautuminen Marille viimeistään perjantaina 5.7.
  • Loppusyksyllä, lauantaina 30.11. pidetään kyläsuran 10 -vuotisjuhla ja kylän pikkujoulu. Luvassa on historiakatsaus sekä kylän että kyläseuran tiimoilta, kahvitarjoilu, musiikkia ym.
  • Juhannuskokko paloi iloisesti loistavassa säässä jokivarren pellolla. Kiitokset kokkomestari Lassille.
  • Kortteisen kanavan padon seudun kunnostus on turvallisuusasia. Kyläseura aikoo olla asiassa aktiivinen, jotta padosta saataisi turvallinen käynti- ja kalastuskohde.