Harrastustoimintaa

Pihtiputaan harrastustoimijoita (aakkosjärjestyksessä).
Mikäli tämän sivun tiedot muuttuvat tai haluat lisätä järjestösi tiedot sivulle, ota yhteys sähköpostilla .

Wiitaunionin alueen harrastustoimijoita löytyy lisäksi sivulta http://www.viitasaari.fi/vapaa-aika-ja-kulttuuri/harrastustoimintaa

___________________________________________________________________________________

Alvajärven Ryhti ry

-perustettu vuonna 1908,Pihtiputaan vanhin urheiluseura
-seuran toiminnassa olevat liikuntamuodot hiihto , yleisurheilu , pyöräily ja kuntourheilu
-kilpailutapahtumia,hiihtokilpailut,yleisurheilukilpailut ja kansallinen maantiepyöräkilpailu
-liikuntakerho alakouluikäisille Alvajärven koululla
-kuntourheilutapahtumia
-retkiä

Yhteystiedot Ritva Pesonen 040 8339 979

 

Heinäjoen Luonto ry.

Seuramme on perustettu vuonna 2007 puolustamaan alkuperäisluontoa ja esittelemään eritavoin luontoasiaa kansalaisille rakentamalla pitkospuita ym. mahdollisuuksia liikkua Heinäjoen maastossa niin, että jokainen voi tutustua ja halutessaan myös osallistua Heinäjoen puolesta toimimiseen sekä luontotapahtumiin. Pitkospuureitillä on laavu, 2 lintutornia, ekovessa, laituri ongintaa varten sekä mahdollisuus venevuokraukseen.

Tiedustelut Martti Koljonen puh. 0400 451 224

 

Keiteleen Melojat ry

Keiteleen Melojat ry on keskusjärjestöihin kuulumaton melontaseura, jonka tarkoituksena on edistää melontaharrastusta Keitelejärven vesireiteillä. Seuran kotipaikka on Viitasaarella, mutta jäsenistöä on myös lähikunnista. Seuralla on erilaisia kajakkeja jäsenten käyttöön ja järjestämme vuosittain kesällä alkeiskursseja melonnan aakkosten ja turvallisuuden merkeissä. Tukikohtana on ns. Osmolan vaja, joka sijaitsee vanhan kääntösillan läheisyydessä, Haapasaarentie ja Kirkkotien haarauman oikealla puolella.

Lisätietoa toimijoista, jäsenyydestä, tapahtumista, kalustosta sekä kuvia toiminnasta löydät netistä http://www.keiteleenmelojat.fi 
 

PAST- Airsoft

PAST on Pihtiputaalla marraskuussa 2002 perustettu airsoft-tiimi.
Toimialue: Pihtipudas/Pyhäjärvi/Haapajärvi

http://www.sohva.org/~tune/past/arkisto.php

 

Pihtipudas-Seura ry

Seuran tavoitteena on työskennellä Pihtiputaan olojen kehittämiseksi ja syventää asukkaiden kotiseudun tuntemusta sekä paikallishenkeä. Seura julkaisee paikallislehti Kotiseudun Sanomia sekä ylläpitää Pihtiputaan kotiseutumuseota ja Vanhaa Pappilaa. Toiminta on aktiivista ja vuoden varrella järjestetään monenlaisia tapahtumia, joista tunnetuimpia ovat luonnonkukkien päivän retki ja luontokirkko.

Tutustu seuran toimintaan osoitteessa http://www.pihtipudas-seura.net/

 

Pihtiputaan 4H-yhdistys

4H on itse tekemisen iloa! 4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta. Lapsen ja nuoren kehitysvaiheet huomioon ottavassa toiminnassa opitaan itse tekemällä. 4H-kerhossa omaksutaan käytännön taitoja ja tietoja koulutetun ohjaajan tuella. 4H-koulutukset ja -kurssit syventävät nuoren osaamista. Toiminnassa saadaan valmiuksia yrittäjyyteen ja työelämään.

4H kehittää ihmistä kokonaisuutena. Tätä kuvaavat neljän H:n perustana olevat sanat Head, Hands, Heart ja Health, suomeksi harkinta, harjaannus, hyvyys ja hyvinvointi. 4H-toimija pystyy luomaan arjen hyvinvointia itselleen ja muille.

Pihtiputaan 4H-yhdistyksellä on 350 nuorisojäsentä ja n. 80 aikuisjäsentä. Toimintaa pyritään järjestämään koko kunnan alueella 6-28-vuotiaille. Pihtiputaan 4H-yhdistyksen sivut www.4h.fi/pihtipudas kertovat toiminnasta enempi. Tervetuloa mukaan toimintaan!

 

Pihtiputaan Ampujat ry

Pihtiputaan Ampujat ry on vuonna 1964 perustettu urheiluampumaseura, joka kuuluu jäsenseurana SAL:n (Suomen Ampumaurheiluliitto). Jäseniä seurassa on n. 50-60 henkilöä. Seuralla on yhteinen ampumarata-alue Pihtiputaan rhy:n kanssa Haapavuoren alueella (n. 5 km Pihtiputaan kirkolta) sekä ilma-aserata kunnantalon alakerrassa. Molemmat radat
ovat auki ympäri vuoden. Seuramme on hieman "ukkoontunut" joten nuoria harrastajia tarvittaisiin mukaan toimintaan. Kerätkääpä pieni porukka ja ottakaa rohkeasti yhteyttä allekirjoittaneeseen, niin käydään tutustumassa toimintaan esim. ilma-aseradalla kunnantalolla.

Heikki Hämäläinen, sihteeri
Pihtiputaan Ampujat ry
(0400) 943 487

 

Pihtiputaan Helluntaiseurakunta

Pihtiputaan Helluntaiseurakunnan tilaisuudet ovat kaikille avoimia. Viikoittain järjestettäviä tilaisuuksia ovat sunnuntain kokous ja tiistain rukousillat. Noin kerran kuukaudessa järjestetään perhe-mix tapahtuma, jossa on yhteisen ohjelman lisäksi toimintapisteitä lapsille. Lisäksi pidetään nuorteniltoja, lasten- ja varhaisnuorten kuoron Jippiin lauluharjoituksia, yhteiskristillisiä rukousiltoja, ulkoilutapahtumia, myyjäisiä jne. Lasten kesäleirit ja nuortenleirit pidetään yhteisenä Viitasaaren Helluntai- ja Vapaaseurakuntien kanssa. Silloin tällöin tehdään vierailuja lähipitäjien seurakuntien muihinkin tilaisuuksiin. Pihtiputaan Helluntaiseurakunnan alakerrassa toimii myös kirpputori. Tarkemmat tiedot Helluntaisrk:n kotisivuilta.

www.vapaus.fi

 

Pihtiputaan Kennelkerho ry

Pihtiputaan Kennelkerhon toimintaan kuuluu eri kokeiden järjestäminen (ajokokeet, hirvenhaukkukokeet, tottelevaisuuskokeet, agilitykilpailut). Lisäksi harrastuskoirajaosto järjestää koulutusta eri lajeissa.

http://pihtiputaankennelkerho.blogspot.fi/

 

Pihtiputaan kylät

Toimintaa ja tapahtumia Pihtiputaan kylillä.

www.pihtipudas.net

 

Pihtiputaan Moottorikelkkailijat ry.

Pihtiputaan Moottorikelkkailijat ry on perustettu 25.11.1992. Kerho kuuluu osana Keski-Suomen lumikelkkakerhoon. Yhdistyksen tavoitteena on edistää moottorikelkkailuharrastusta, sekä ylläpitää ja rakentaa uusia moottorikelkkauria ja reittejä Pohjoisessa Keski-Suomessa. Seuran puheenjohtaja on Matti Varha p. 040 5040 329.

Facebook Pihtiputaan Moottorikelkkailijat ry

 

Pihtiputaan Partiolaiset ry

Partiossa pidetään hauskaa ja siinä sivussa opitaan tärkeitä taitoja - luonnossa selviytymistä ja luonnon käyttämistä oikein, vastuuntuntoa, erilaisissa olosuhteissa selviytymistä sekä muita, varmasti myös muussa elämässä hyödyllisiä taitoja.

Pihtiputaan Partiolaisten toimintaan kuuluu niin jokaviikkoisia kokoontumisia, tapahtumia, retkiä ja leirejä kuin myös paljon muuta. Toimintaan tarvitaan mukaan myös aikuisia erilaisiin tehtäviin, tervetuloa!

Lisätietoa partiolaisten sivulla Pihtiputaan partiolaiset ry.


Pihtiputaan Tuisku ry

Urheiluseura, jossa harrastetaan monipuolisesti niin yleisurheilua, hiihtoa kuin palloilulajejakin. Tuiskulla on oma kuntosali Pihtiputaalla Jukolassa ja kerran viikkoon Jukolassa pidetään myös bingoa. Halutessasi lisätietoja seurastamme ja sen toiminnasta Pihtiputaan Tuiskun sivulla.

 

Pihtiputaan Urheilukalastajat ry

www.pihtiputaanuk.net

 

Satu-talli ky

Satu-talli on perustettu v. 2001, jolloin Satu Koivukumpu osti Pihtiputaan Mäntyvuorentiellä olevan remontoitavan hevostallin. Tallia laajennettiin v. 2002; saatiin kolme karsinaa lisää ja valjastuskäytävä, ja osa heinäladosta. Kesällä 2006 heinälatoa laajennettiin ja samalla rakennettiin pihatto ja sen yhteyteen lantala ja puruvarasto.

Satun tallilla pidetään ratsastustunteja, harjoitusratsastuskisoja ja -leirejä kesäisin, kerhotoimintaa sekä annetaan valmennusta. Ajo-opetus on myös mahdollista sopimuksen mukaan.

Lisätietoja Satu-talli ky www.satuntalli.suntuubi.com ja Ratsastusseura Kavio ry

www.kaviory.suntuubi.com

 

SPR, Pihtiputaan osasto

Osasto toimii noudattaen seitsemää Punaisen Ristin perusperiaatetta, jotka ovat: vapaaehtoisuus, puolueettomuus, tasapuolisuus, inhimillisyys, riippumattomuus, yleismaailmallisuus ja ykseys.

Meille voit tulla mukaan ensiapuryhmään, ystävätoimintaan, keräyksiin, erilaisiin tempauksiin ja tapahtumiin. Niistä ilmoitelemme Kotiseudun Sanomissa; Seurat ja yhdistykset- sekä Rientoja ja tilaisuuksia -palstoilla.

Lisäksi tietoa saat numeroista 040 7052 433 (puheenjohtaja) ja 040 7052 434 (ensiapuryhmänvetäjä).

Olet lämpimästi tervetullut mukaan osastomme toimintaan.

 

Viitasaaren alueen musiikkiopisto

Viitasaaren alueen musiikkiopisto antaa soiton- ja laulunopetusta taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaisesti. Pääsykokeet musiikkiopistoon järjestetään huhtikuussa, musiikkileikkikouluun ilmoittautumiset pääsääntöisesti ennen lukukausien alkua. Tervetuloa opiskelemaan musiikkia!

http://www.viitasaari.fi/paivahoito-ja-koulutus/musiikkiopisto

 

Viitaseudun opisto

Viitaseudun opisto tarjoaa monipuolisia koulutuspalveluja Viitasaaren ja Pihtiputaan kuntien asukkaille.

http://www.viitasaari.fi/paivahoito-ja-koulutus/kansalaisopisto