Kirjaston esittely

Kirjat

Kokoelmiimme kuuluu noin 44 000 kirjaa. Kirjojen lisäksi tarjoamme cd-äänikirjoja. Lisäksi meiltä löytyy vieraskielistä kaunokirjallisuutta

Siirtokirjakokoelmat

Siirtokirjakokoelmia olemme järjestäneet Muurasjärven eläketalolle, Alvajärven eläketalolle, Valorinteelle, vanhusten palvelukeskus Sopukkaan sekä terveyskeskuksen vuodeosastolle.

Kirjastoon tilatut lehdet

Lehtiä lainataan uusinta numeroa lukuunottamatta. Lehtien vanhoja vuosikertoja säilytetään varastossa keskimäärin 5 vuotta. Vanhoja lehtivuosikertoja on mahdollista lainata. Kirjastosta löytyy myös paljon ilmaisjakelulehtiä, koulutus- ja kurssitiedotteita, joita voi lukea lehtilukusalissa.

Dvd-levyt

Kirjastossa on lainattavana noin tuhat Dvd-levyä. Kokoelma sisältää lasten piirrettyjä ja muita lasten ja nuorten elokuvia, lasten ja nuorten tietovideoita sekä aikuisten elokuvia ja tietovideoita. Dvd-levyjen ja videoiden laina-aika on 1 viikko pääkirjastossa ja 2 viikkoa kirjastoautossa.

Musiikki

Kirjaston kokoelmiin kuuluu noin 2 200 erilaista musiikki cd-levyä sekä n. 100 karaoke Dvd-levyä. Musiikkiosastolta löytyy myös nuottijulkaisuja. Äänitteiden laina-aika on 2 viikkoa. Halutessasi voit kuunnella äänitteitä kirjastossa.

Kielikursseja

Eritasoiset kielikurssipaketit sisältävät yleensä kirjan ja  cd-levyjä. Kielikursseja löytyy monella eri kielellä.

Kotiseutukokoelma

Kotiseutukokoelmaan keräämme Pihtipudasta ja mm. Tahko Pihkalaa koskevaa aineistoa ja pihtiputaalaisten julkaisemia teoksia. Kotiseutukokoelmasta annetaan lainoja ainoastaan pitempiaikaista tutkimustyötä varten.Paikallislehteämme Kotiseudun Sanomia on kirjastossa luettavissa sidottuina vuosikertoina vuodesta 1972 lähtien.

Lapset ja nuoret

Lapsia ja nuoria kiinnostavan aineiston olemme järjestäneet omaksi osastokseen. Siellä on tarjolla kirjoja, lehtiä, sarjakuvia, musiikkia ja elokuvia.

Kaikkein pienimmät voivat aloittaa kirjallisuuteen tutustumisen kovalehtisistä katselukirjoista, jotka kestävät vähän puistelua ja puremista. Koulunkäyntiä aloittelevat saavat harjoitella lukemista helppolukuisista kirjoista.

Nuorten aikuisten kirjakokoelma on omassa hyllyssään. Kirjaston henkilökunnan kanssa voit myös sopia ryhmä- ja luokkakäynneistä. Olemme laatineet koululaisia varten oman opastusmateriaalin, jolla pääsee opettelemaan itsenäistä tiedonhakua.

Historiaa

Tutustu kirjaston historiaan