Viitasaaren lukio


Viitasaaren lukio on yli satavuotias tasokas yleislukio, joka toimii Suomen parhaalla koulukampuksella. Samalla tontilla ovat lukio, monitoimihalli Viitasaari Areena, uimahalli Simmari, yleisurheilukenttä, jääkiekkokaukalo, skeittiparkki ja street workout -telineet, kirjasto, nuorisotalo, musiikkiopisto sekä elokuvateatteri. Aivan kävelymatkan päässä ovat ympärivuotiseen käyttöön soveltuva maapohjainen Hurrikaanihalli, Savivuoren laskettelurinteet ja ulkoilualueet sekä frisbeegolfrata. Lukiossa on musiikkilinja, joka tarjoaa opiskelijoilleen mm. maksuttoman musiikkiopistopaikan.

Lue lisää

 

Pihtiputaan lukio

Pihtiputaan lukio tarjoaa opiskelijoilleen monipuolisen kurssivalikoiman ja korkeatasoisen opetuksen – kokoluokassaan Suomen monipuolisin. Lukiolla on takanaan jo 20 -vuotinen taival erikoistumisen tiellä. Lukiossa voi opiskella yleisopintojen lisäksi lentopallo-, hiihto- ja musiikkilinjalla. Syksyllä 2015 aloittivat uusina linjoina Partio- ja johtajalinja sekä Kimmo Kinnusen johtamana Keihäslinja.

Lue lisää

 

Hakeminen

Lukioihin ja ammatilliseen peruskoulutukseen opiskelijat valitaan yhteishaun kautta. Aloituspaikat täytetään yhteisvalintalistan mukaisessa eli keskiarvon mukaisessa järjestyksessä. Varsinaista keskiarvorajaa ei ole. Vapaita oppilaspaikkoja voi tiedustella koulun rehtorilta.

Opintopolku.fi

Työ- ja loma-ajat

Lv.  2018-2019 koulupäivät

Lv. 2019-2020 koulupäivät