Pihtiputaan lukio

Pihtiputaan lukio tarjoaa opiskelijoilleen monipuolisen kurssivalikoiman ja korkeatasoisen opetuksen ja on kokoluokassaan Suomen monipuolisin. Lukiolla on takanaan jo 20 -vuotinen taival erikoistumisen tiellä. Lukiossa voi opiskella yleisopintojen lisäksi lentopallo-, hiihto- ja musiikkilinjalla. Syksyllä 2015 aloittavat uusina linjoina Tulevaisuuden johtaja – partiolinja sekä Kimmo Kinnusen johtamana Keihäslinja.

 Lukion internetsivut

 

Linjavaihtoehdot

Lentopallolinja - vahvasti Suomen huipulla

Valmennustiimin muodostavat päävalmentaja Olli Nenonen ja fysiikkavalmentaja Kirsi Sepponen - maamme eturivin valmentajat, joilla itsellään on vankka valmentajakoulutus ja kokemus sekä oma pelaajatausta ylimmältä kansalliselta tasolta. Yksilöllinen lajivalmennus takaa kehityksen ja parantaa mahdollisuuksia päästä liikunnalliselle opiskelu-uralle tai ammattiin.

Pihtiputaan lukion lentopallolinjan viimeaikaiset menestykset (SM-kultaa, A-tyttöjen SM-hopeaa…) osoittavat luodun linjajärjestelmän tuottavan tuloksia.

- laji- ja fysiikkaharjoituksia kahdessa taitotasoryhmässä 8 t/vk
- integroituna lukiolaisen päiväohjelmaan
- yksilöllinen lajivalmennus
- useita joukkuemahdollisuuksia
- monipuolinen fyysinen valmennus 

 Hiihtolinja

Hiihtolinjalla, kuten muillakin erikoislinjoilla, harjoitellaan lajia 6 tuntia koulupäivien aikana viikossa. Lisäksi tarjolla on iltaharjoituksia. Hiihtolinjalla valmennuksen ohjauksessa pääpaino on oikein mitoitetussa ja monipuolisessa harjoittelussa sekä tekniikassa.

Musiikkilinja

Musiikkilinjalla on mahdollisuus lisätä valmiuksia bändimusiikin tuottamiseen ja kehittämään oman instrumentin soittotaitoa, laulua ja esiintymistä.

Tulevaisuuden johtaja - partiolinja - ensimmäisenä Suomessa

Kaikille avoin Suomen ensimmäinen johtamisen erikoislinja. Aiempaa partiotaustaa ei vaadita, vaan sinne ovat tervetulleita opiskelemaan kaikki, jotka ovat kiinnostuneita kokemuksellisesta ja elämyksellisestä opiskelusta ja ainakin itsensä johtamisesta, oman elämänsä herruudesta ja muidenkin johtamisesta.
Linjalla opit taitoja, joista on hyötyä tulevaisuudessasi, olipa uravalintasi mikä tahansa. Linjalla voit suorittaa 16 lukion oppimäärään luettavaa kurssia, sekä myös partion 15-17 –vuotiaiden eli samoajien ikäkausiohjelman.

Keihäslinja

Keihäänheiton lajivalmennus osaksi lukion oppimäärää
Pihtiputaan lukion uusin lajivalmennuslinja tarjoaa opiskelijoille
erikoistumismahdollisuuden keihäänheiton ja muidenkin heittolajien
lajivalmennukseen osana lukio-opiskelua. Nyt tuloksia aletaan tehdä Kimmo Kinnusen johdolla myös keihäänheitossa. Tule jatkamaan Pihtiputaan lukion yli 20 -vuotista menestystarinaa!

Monipuolinen valmennusohjelma
Opetus koostuu erikseen laadittavan opetussuunnitelman mukaan
- lajitekniikasta (1/3)
- yleisestä taito- ja fysiikkaharjoittelusta (2/3)
- testauksista yhteistyössä lentopallolinjan kanssa
- ohjatuista iltaharjoituksista 

Lukio

  • Opiskelijoita 98
  • Erikoislinjoilla 36
  • ulkopaikkakuntalaisia 22
  • Opettajia 19
  • Valmentajia 3
  • Monipuoliset kurssivalinta-mahdollisuudet

Asuminen

Järjestämme kaikille asuntoa tarvitseville edullisen soluasunnon. Asuntojen hinnat vaihtelevat asuntotyypistä riippuen noin 250 euron kuukausivuokrasta noin 350 euroon (sis. vuokran, sähkön, veden ja lämmityksen).

Yhteystiedot

Pihtiputaan lukio
Koulutie 2
44800 Pihtipudas
Puh. 044 459 6873 rehtori
Puh. 044 459 6887 kanslisti

Rehtori

Pentti Räisänen
Puh. 044 459 6873
pentti.raisanen(at)pihtipudas.fi 

Lukion internetsivut