Yhteis- ja etäpalvelupiste

 Yhteispalvelun logoEtäpalvelun ikoni

Pihtiputaan yhteispalvelu

Keskustie 9

44800 Pihtipudas

Puh. 014 459 6800

Avoinna ma-pe klo 9:00 - 15:00

 

Mitä Yhteispalvelu on?

Yhteispalvelu on tapa tarjota julkishallinnon ja muita palveluja keskitetysti yhdestä paikasta. Kunnan ja valtion palveluntuottajien yhteistyöllä voidaan turvata monipuoliset ja laadukkaat palvelut niin haja-asutusalueilla kuin taajamissa. Yhteispalvelu sisältää asiakirjojen vastaanottamista ja luovuttamista, asioiden vireillepanoon ja käsittelyyn liittyvää neuvontaa sekä sähköisten palvelujen käytön tukemista. Palveluneuvojien tehtävät ovat avustavia asiakaspalvelutehtäviä, joten he eivät voi tehdä esim. päätöksiä tai täyttää asiakkaan puolesta hakemuksia.

Asiointi yhteispalvelupisteessä

Pihtiputaan yhteispalvelupiste sijaitsee kunnanvirastolla, neuvonnan yhteydessä. Yhteispalvelupisteessä käytettävissä on tietokone ja tulostin sekä etäpalvelulaitteisto, jonka avulla voit olla yhteydessä eri viranomaisiin. Palveluneuvojat opastavat sinua laitteiden ja sähköisten palvelujen käytössä sekä opastavat lomakkeiden täytössä.

Etäpalvelu

Etäpalvelulla tarkoitetaan viranomaispalvelua videoneuvottelu laitteiden välityksellä. Etäpalvelu täydentää yhteispalvelupisteen palveluntarjontaa antamalla mahdollisuuden asioida luottamuksellisesti viranomaisen asiantuntijan kanssa kuvallisen verkkoyhteyden avulla. Asiakas voi siten yhteispalvelupisteessä asioida toisella paikkakunnalla sijaitsevan viranomaisen kanssa.

Sinulta ei vaadita tietoteknistä osaamista, sillä palveluneuvoja avaa etäpalveluyhteyden puolestasi. Etäpalvelu säästää aikaasi ja vähentää matkustamista tuomalla asiantuntija-avun lähellesi. Etäpalvelulaitteisto sijaitsee erillisessä huoneessa, jossa voit luottamuksellisesti keskustella tarvitsemasi asiantuntijan kanssa. Palvelutilanteena etäasiointi vastaa henkilökohtaista asiointia virastossa.

Kelan etäpalveluihin voit varata ajan yhteispalvelupisteen palveluneuvojalta joko paikan päällä tai soittamalla kunnanviraston vaihteeseen, puh 014 459 6800.

Työ- ja elinkeinotoimiston palveluiden ajanvaraus tapahtuu ottamalla yhteys omaan asiantuntijaan TE-toimistossa.

Pihtiputaan yhteispalvelun palveluvalikoima

Kela

TE-toimisto