Yleinen edunvalvonta ja oikeusapu

 

Keski-Suomen edunvalvontatoimisto

Keski-Suomen oikeusaputoimiston edunvalvonta-alueeseen kuuluvat seuraavat kunnat: Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Jämsä, Kannonkoski, Karstula, Keuruu, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kuhmoinen, Kyyjärvi, Laukaa, Luhanka, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski.

Puhelin asiakasopastus 029 56 52245
Virastoposti keski-suomi.edunvalvonta(at)oikeus.fi

 

Tapaamiset ajanvarauksella

Puheluiden hinta on soittajan oman operaattorin sopimuksen mukainen paikallisverkko- tai matkapuhelinverkkomaksu. Ulkomailta soitettaessa hinnan määrittelee operaattori.

Viitasaaren toimipaikka, edunvalvonta

ma-pe 9:00-11:00 ja 12:00-15:00
Rantatie 10, 44500 Viitasaari
Rantatie 10, 44500 Viitasaari
Faksi 029 56 52939

Puhelinajat:
Edunvalvojat: ma-pe klo 10:00-11:00
Edunvalvontasihteerit: ma-pe klo 9:00-11:00

 

Keski-Suomen edunvalvontaoimiston sivuille pääset  tästä

 

Keski-Suomen oikeusaputoimisto

Kansalaisella on yhteiskunnan monimutkaistuessa yhä enemmän oikeudellisia ongelmia, joihin hän tarvitsee asiantuntevaa apua. Oikeudenkäynneissä on usein tarpeen käyttää lainoppinutta avustajaa, samoin kuin sovintoneuvotteluissa ja erilaisten asiakirjojen laadinnassa. Oikeusapu tarkoittaa sitä, että kansalainen voi saada itselleen oikeudellisen asian hoitamista varten avustajan kokonaan tai osittain valtion varoilla. Oikeusapu kattaa kaikki oikeudelliset asiat. Oikeusapua ei kuitenkaan yleensä myönnetä, jos hakijalla on oikeusturvavakuutus, josta asian kulut voidaan korvata. Rikosoikeudenkäynnissä turvataan vastaajalle tietyissä tilanteissa hänen taloudellisesta asemastaan riippumatta puolustaja valtion varoin. Vakavien väkivaltarikosten ja seksuaalirikosten uhri voi tuloistaan riippumatta saada valtion varoin kustannettavan oikeudenkäyntiavustajan. Oikeusapua ei anneta yrityksille eikä yhteisöille. Ulkomailla hoidettavissa asioissa oikeusapu kattaa oikeudellisen neuvonnan. Oikeusapua tarjoavat oikeudenkäyntiasioissa julkiset oikeusavustajat, asianajajat ja muut lakimiehet ja muissa asioissa julkiset oikeusavustajat. Julkiset oikeusavustajat työskentelevät valtion oikeusaputoimistoissa. Toimistot sijaitsevat yleensä samoilla paikkakunnilla kuin käräjäoikeudet.

Keski-Suomen oikeusaputoimistolla on toimipaikat Jyväskylässä, Jämsässä, Äänekoskella sekä Viitasaarella.

Viitasaaren toimipaikka, oikeusapu

Käyntiosoite: Keskitie 10, 44500 VIITASAARI

Puhelin: 029 56 60880
Faksi: 029 56 60889
Sähköposti: keski-suomi.oikapu(at)oikeus.fi

Aukioloajat:

Viitasaaren toimipaikka on avoinna arkisin klo 09:00-15:00.

Viitasaaren toimipaikan palvelut ovat käytettävissä ajanvarauksella.

Aika tulee varata puhelimitse tai käymällä paikan päällä.

 

Keski-Suomen oikeusaputoimiston sivuille pääset tästä